Om prosjektet

NYTT MUNCHMUSEUM

8. september 2015 ble første spadestikk for det Nye Munchmuseet i Bjørvika tatt. Etter en lang prosess med beslutninger og endringer var byggingen endelig i gang. Nytt Munchmuseum skal være et museum for Edvard Munch og Stenersensamlinga i Bjørvika. Bygget med navn Lambda, er tegnet av det spanske arkitektfirmaet Estudio Herreros, og er plassert på Paulsenkaia rett øst for Akerselva, der det står og bukker til nærmeste nabo Operaen.

munch-museet-peler
3D skisse som viser pelene til fjell under nye Munchmuseet.

Foruten å huse Munchs utallige bilder, skal museet som blir hele 13 etasjer høyt, også huse flere saler for foredrag, skoleklasser, skiftende utstillinger og rehabilitering av bildene. Helt på toppen kommer det en restaurant med utsikt både utover sjøen og innover byen. Bygget skal være med å styrke Oslos profil som en kompakt internasjonal kulturby.

Da spaden ble satt i jorda 8. september i fjor, var det nesten 2 år siden bystyret vedtok bygging og finansiering av det nye museet 22. oktober 2014. Byggherre er Oslo kommune ved Kultur og idrettsbygg, Oslo KF. Og når bygget står ferdig i 2019 tar Oslo kommune ved Munchmuseet over driften av det moderne museet. Munchmuseet åpner oktober 2021.