KRANSELAG PÅ MUNCHMUSEET!

KRANSELAG PÅ MUNHCMUSEET!

Tirsdag 5. desember var det feiring og stor stas på det Nye Munchmuseet. Da feiret 250 arbeidere at bygget har reist seg og taket snart er tett. Takk til byggherre Kultur- og idrettsbygg for flott arrangement!

I disse dager for ett år siden, var vi i sluttspurten av glidestøpen av det 60 meter høye råbygget. Nå, ett år etter, kan vi igjen ta på toppen, etter å ha bygd oss opp med dekker og vegger inne i høyhuset.

Byggherre Oslo kommune hadde invitert til kranselag i det som skal bli museets kjøkken, nede på plan 1 i søndre del av bygget. Her var det gjort vakkert med hvite duker og roser på bordene, noe som skapte en vakker ramme rundt arrangementet. I vinterlige dager var det super servering med varm oksegryte med tilbehør, etterfulgt av marsipankake med bilde av museet. Vi takker Kultur og Idrettsbygg for et flott arrangement for alle oss som har vært med å bygd huset.

På bildet over og  de to under er mange fra Veidekke og samarbeidspartnere som har vært med på både grunnarbeidene og råbygget

Entreprenør for fasader Skandinaviska Glassystem og for innvendige og tekniske arbeider HENT var også med på kranselaget

Byggherren var representert både ved Oslo kommune Kultur- og idrettsbygg, byggeledelse ÅF Advansia og rådgiver Multiconsult

Polske Promostal har stålarbeidene for Veidekke på råbygget, og var med på kranselaget

Og det er en stor og krevende jobb som er utført siden Veidekke satte første spadetak i jorda i oktober 2015, og starta med grunnarbeidene. Bunnplata for bygget ble ferdigstilt i november i fjor. Den la da lokk over de 311 pelene bygget hviler på, over teknisk kjeller, og ikke minst mange timers arbeid med riving, graving, peling og betong. Deretter overtok arbeidet med glidestøpen. I løpet av 33 døgn reiste ytterveggene til bygget seg midt nede i Bjørvika.

Prosjektdirektør Per Egil Steen i Oslo kommune Kultur- og Idrettsbygg holdt byggherrens tale  til alle som har bidratt for å reise bygget (Foto: Børge Vold Iversen)

– Det har vært flott å se hvordan dette monumentale bygget har reist seg og nå preger bybildet i Oslo. Dette byggeprosjektet krever godt samarbeid og dyktige og kompetente fagarbeidere i alle ledd. Vi i Kultur- og idrettsbygg er stolte av den innsatsen hver og en gjør, og vil gratulere alle som har bidratt til at vi har kommet dit vi er i dag, sier direktør for Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, Eli Grimsby.

Prosjektleder i Veidekke, Bente Lillestøl, takket alle for innsatsen (Foto: Børge Vold Iversen)

Undertegnede, prosjektleder i Veidekke, Bente Lillestøl, gratulerte og takket alle i prosjektet og de involverte samarbeidspartnerne.

– I dag er det en merkedag der vi feirer et flott, men krevende byggverk, som er reist med stor innsats fra mange dyktige fagfolk! Det er lagt ned svært mange timer i planlegging og presis utførelse av store konstruksjoner, som hver består av mange viktige detaljer som skal utføres, og der nesten ingenting er A4. Det er gjort et godt håndverk, der arbeidet er utført med basis i fagkunnskap og erfaring. Og med sikkerhet og involverende planlegging som helt grunnleggende faktorer.

F.v. prosjektleder ÅF Anders Fjeld, prosjektdirektør KID Per Egil Steen, prosjektleder Bente Lillestøl og anleggsleder Børge Vold Iversen var alle fornøyd med kranselaget (Foto: KID)

Det nye Munchmuseet skal stå ferdig ved utgangen av 2019, og åpner for publikum i 2020.

Fakta om bygget

 • Byggherre: Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
 • Entreprenør
  • Grunnarbeider og råbygg: Veidekke Entreprenør AS
  • Fasader: Skandinaviska Glassystem
  • Innvendige og tekniske arbeider: HENT
  • Rulletrapper: Schindler
 • Arkitekt: estudio Herreros – samarbeidspartner: LPO arkitekter AS
 • Bruttoareal: 26 313 m2
 • Publikumskapasitet: 500.000 per år, 2.000 per dag
 • Miljø: Passivhusnivå og 50 prosent reduksjon i CO2-utslipp i forhold til dagens byggepraksis. FutureBuilt forbildeprosjekt, støttet av Enova

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *