FAGPRØVE BESTÅTT MED GLANS!

FAGPRØVE BESTÅTT MED GLANS!

Torsdag 23. november tok den erfarne og allsidige betongarbeideren Ismet Skoko fagbrevet, etter mange års arbeid i Veidekke og byggebransjen. Vi gratulerer!

Torsdag 23. november kunne mangeårig betongarbeider Ismet Skoko ta imot sin nye tittel, fagarbeider innen betongfaget. Da hadde han siden morgenen mandag 20. november arbeidet med sin fagprøve innen betong. Men det er ikke akkurat noen fersking vi møter. Ismet har arbeidet i anleggsbransjen i mange år, og har god erfaring innenfor alle deler av betongfaget. Han har jobbet både som jernbinder, og med forskaling og støp. Samtidig har han også kranførerbevis. Men Ismet ønsket nå å komplettere med fagbrev innen betongfaget, og er altså nå en komplett fagarbeider.

Fornøyd gjeng etter meget godt bestått prøve, f.v. driftsleder betong Jan Einar Skindalen, fagarbeider Ismet Skoko, sensor Harald Braathen fra Peab og sensor fra Veidekke Bygg

Fagprøven besto i å planlegge og utføre armerings-, forskalings- og betongarbeidet med dekket over plan 6 i teknisk sjakt som ligger midt inne i det nye Munchmuseet.

Ismet Skoko studerer tegningene i starten av sin fagprøve

Fagprøve ble utført midt inne i det nye Munchmuseet

Ismet har jobba i Veidekke siden 1999 og vært med på Munchmuseet siden desember 2015, det vil si nesten fra start med grunnentreprisen, og er nå med på å bygge råbygget. Ismet forteller han ble inspirert av kollega Gunnar Holm, som også tok fagprøven etter å ha jobba mange år i bransjen. Gunnar tok også fagprøven i betongfaget på Munchmuseet, i 2016.

Over er Ismet i gang med fagprøven, mens på bildet under er det rett før sensorene kommer på besøk og gjennomgår oppgaven

Den praktiske prøven, der man skal planlegge og utføre et stykke arbeid, er avslutninga av opplæringa. Men før dette er det en god del teori som skal læres. Dette har Ismet stort sett tatt på fritida, noe som er imponerende i seg selv.

En del av dekket i teknisk sjakt som var fagprøveoppgaven til Ismet

Dette er femte person som tar sin fagprøve på prosjekt Munchmuseet. Og driftsleder for betong, Jan Einar, har vært sentral i dem alle. Både med å utarbeide forslag til prøvestykke, samt hjelpe til å tilrettelegge og ha kontakt med Fagnemda.

Prosjektet har fortsatt 4 lærlinger, 3 i Veidekke og 1 hos Romerike Armering. Dette er viktig for Veidekke, som har lærlingeordninga og også Skole på byggeplass som viktige rekrutteringskanaler. Men det er også viktig for våre kunde, Oslo kommune, som har krav til minst 2 lærlinger i hver kontrakt. Oslo kommune jobber også aktivt med Varde-prosjektet. Et Vardeprosjekt er kort fortalt et større nybygg eller rehabilitering i offentlig regi, der alle lærefag som deltar i prosjektet skal ha med lærlinger. Vardeprosjektene brukes til å markedsføre verdien av godt håndverk, og ikke minst framheve betydningen av håndverks- og yrkesfaglig utdannelse.

One thought on “FAGPRØVE BESTÅTT MED GLANS!”

  1. Jeg er veldig glad og ikke minst heldig som fikk mulighet til å være med på å bygge den nye Munch museet. Helt ned fra grunn til ferdig rå bygg. Dette var en veldig komplisert byg kanskje eneste i verden i sitt slag. Jeg trivdes veldig godt har blitt kjent med både nye og gamle kolleger dette kan ikke beskrives med ur dete mo oppleves. God arbeids miljø og ikke minst en veldig god ledelse med lang åg kod kompetanse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *