VEIDEKKES SENIORKLUBB PÅ MUNCHMUSEET

Hvem er samlet på tolvte betongdekke?

Så mange kjekke, som er vant til å sjekke,

med erfaring fra prosjekt i en årrekke

Jo, Seniorklubben til Veidekke!

Alle fra Veidekkes Seniorklubb samlet foran det nye Munchmuseet

Onsdag 25. oktober var vi så heldige å ha besøk av mange kjente som har jobbet i Veidekke tidligere. Da hadde Veidekkes Seniorklubb tatt turen til Bjørvika og det nye Munchmuseet. For oss som jobber her til daglig, var det ekstra artig å vise fram hva vi holder på med til våre egne, som noen av oss også har jobbet med i flere sammenhenger før, og som selv har vært med på mange spennende og krevende oppgaver gjennom årene.

Hele gjengen på vei over Oda Kroghs bro, på vei inn på det nye Munchmuseet (over). Alle må registreres med navn hos Securitasvakt Mette før de går inn på anlegget (under).

Det er en aktiv gjeng som besøkte Munchmuseet en fin onsdag i oktober. Med sine mange års erfaring fra mange ulike anlegg og jobber i Veidekke, var det en interessert og spørrelysten gjeng vi hadde på besøk. De kunne konstatere at mye er som før, men også at nyvinninger og nye metoder er på vei inn. Spesielt ble nevnt bruk av 4D-modeller for å følge opp framdrift, BIM-modeller, skanning av konstruksjoner og elektroniske sjekklister med bruk av nettbrett og apper i bygging og rapportering.

Befaring av kai mot vest og forsiden av bygget med rulletrapper og det fireetasjes podiumet (Foto: Livia Prestros)

Alle de 30 besøkende fikk både en presentasjon av Veidekkes arbeider på prosjektet inne først. Her ble de orientert om grunnarbeidene som ble gjennomført med riving, graving, spunt, pele- og betongarbeider fra august 2015 til november 2016. Og i tillegg ble det gjennomgått de arbeidene som pågår med råbygget, som i hovedsak består av plasstøpt betong og stål.

En interessert gjeng som innehar mange mange års erfaring fra Veidekke og byggebransjen

Anleggsleder Børge Vold Iversen (over) og undertegnede, prosjektleder Bente Lillestøl (under, foto: Børge Vold Iversen), presenterte prosjektet for de 30 besøkende

Etter gjennomgangen inne, delte vi oss i tre grupper, og gikk befaring rundt hele byggeplassen, der høydepunktet bokstavelig talt var dagens toppetasje, der det i dag foregår arbeider på plan 12.

Barcode blir ikke så stort sett fra 12. etasje der noen av de som arbeider med å føre opp det nye Munchmuseet sammen med mange av dem som var med på våre tidligere prosjekter

En av gruppene ser på støp av biaksiale dekker sammen med kontraktsingeniør Livia Prestros og prosjektleder Bente Lillestøl (foto: Livia Prestros)

En annen av gruppene ble vist rundt av anleggsleder Børge Vold Iversen og økonom Glenn Nielsen (Foto: Børge Vold Iversen)

Den tredje gruppen ble vist rundt av driftsleder betong Jan Einar Skindalen og logistikkformann Naim Khattak.

På plan 12 pågår betongarbeider med skrådelen, der vi holder på å bygge den andre av fire etasjer som skrår 20 grader vestover. Og vi har da to etasjer igjen til toppen. I tillegg er det fireetasjes bygget rundt høybygget i ferd med å ferdigstilles. Bygget skal ha tett tak rundt juletider i 2017.

Det nye Munchmuseet sett mot nord og Barcode. Det gjenstår to etasjer til vi er på toppen (Foto: Livia Prestros)

Støp av det biaksiale dekket i plan 12 pågår

Noen av Veidekkes jernbindere tar en liten pause i sola under arbeidet med den sørlige delen av skrådelen i plan 12

To dager etter Seniorklubben var på besøk, hadde undertegnede besøk av min mor. Og inspirert av de 30 som var her før, ble hun med helt til toppen av bygget selv om hun ikke akkurat elsker høyder. Og angra ikke på det, da hun så utsikten fra det som blir Munchmuseets framtidige restaurant.

Mamma, Berta Randi Lillestøl (t.v.), synes det var artig å se utover hele byen fra 12. etasje av det nye Munchmuseet. T.h. undertegnede, prosjektleder Bente Lillestøl.

Berta Randi Lillestøl foran det nye Munchmuseet som tar form

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *