GRUNNSTEINEN PÅ PLASS!

GRUNNSTEINEN PÅ PLASS!

Fredag 14. oktober 2016 ble grunnsteinen på det nye Munchmuseet lagt ned av H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit. Grunnsteinen ble plassert i fundamentet, og markerer at arbeidet med selve bygget starter.

fullsizerender

Oslo kommune ved Kultur og Idrett hadde lagt opp til en flott seremoni, der vi i løpet av en time fikk varierte innslag. Det hele ble åpnet og rundet av med nydelig trompetsolo av Tine Thing Helseth. Det var taler ved byrådsleder Raymond Johansen, kulturminister Linda Hofstad Helleland, Direktør for Munchmuseet Stein Olav Henrichsen, samt direktør for Kultur- og idrettsbygg Eli Grimsby, musikk ved Sinsen Musikkorps og det ble «malt» et røykmaleri. Alt dette omkranset høydepunktet der selve grunnsteinen, et skrin med minner fra flere kommuner med tilknytning til Edvard Munch, ble plassert i glideforma.

img_1044Mange ivrige fotografer da grunnsteinen ble lagt ned av H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit, assistert av ordfører Marianne Borgen

img_1053Performancekunstner Marianne Heier framfører verket FLAGG

Alle som har vært med på å bygge fundamentet for det nye Munchmuseet, og gjort en stor innsats for å tilrettelegge for en fin seremoni, var invitert.

grunnsteinsnedleggelse-stig-andersenHer er mange av byggegjengen samlet, blant andre Veidekke og Kynningsrud, samt arkitekt, byggeledelse ÅF og byråd Geir Lippestad, direktør i Kultur- og idrettsbygg Eli Grimsby, ordfører Marianne Borgen og styreleder Martin Mæland. Foto: Stig Andersen.

img_2872Før gjestene kunne komme, gjorde mange en stor innsats for å rigge plassen for seremonien. Her har lærling Anders Flisram, William Päsamaa og Geir Ølstad ferdigstilt inngangspartiet.

img_2885Og så var det klart for gjestene. Her er adm. dir. i Veidekke Entreprenør Dag Andresen i prat med adm. dir. i Kultur- og Idrettsbygg Eli Grimsby.

img_2899Byggherrens prosjektleder Øyvind Børstad i snakk med Geir Ølstad, Jon Kristian Finsrud og Bjørn

img_2897Betonggjengen med Broska Mohammed, Jan Einar Skindalen, Alf Egil Mathisen og Naim Khattak er klare for seremonien

img_1026Ansvarlig for seremonien fra Oslo kommune, Eva Koefoed Sevaldson, sammen med Erling Omre i Kynningsrud og Veidekkes anleggsleder Børge Vold Iversen

img_2895Ass. daglig leder Erling Omre i Kynningsrud, avdelingsleder Hans Christian Andersen, adm. dir. Dag Andresen og styreleder Martin Mæland

img_1055Gjestene samlet og klare for start

img_1038Byrådsleder Raymond Johansen var første taler

Markeringa fant sted akkurat et år etter at Veidekke startet arbeidet med fundamenteringa av den nye Munchmuseet. Siden oktober i fjor er det etablert 311 peler, kjeller, arbeidsplattform i betong, og arbeidene med bunnplate pågår. Før seremonien starta ble det gjort stor innsats for å tilrettelegge for et godt arrangement. Her er noen bildeglimt.

img_2828Bygging av gangbaneimg_2827

img_2832Rydding av publikumsområdet en tidlig morgen

img_2795Klargjøring av område for scena

img_2841Rigging av scene med gangbane i bakgrunnen

img_2847Om det skulle være behov, var det viktig med to veier ut fra publikumsplassen. Oddgeir Mølslett med flere etablerte  derfor flott gangpassasje over lagerlekteren (bilde over og under).img_2875

img_2878Byggherre Oslo kommune spanderte kake

img_2880

img_2882

Markeringa var også milepæl i en hektisk fase, der forberedelser til dette arrangementet gikk parallelt med mange aktiviteter for å ferdigstille grunnentreprisen, og gjøre klar for start av glid i november i råbyggentreprisen.

img_2854

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *