Godt humør på prosjekt nytt Munchmuseum!

De siste ukene har det vært høyt tempo her på prosjektet. Det jobbes på alle fronter, og det er moro med høy aktivitet, og stort engasjement. Den siste tiden har vi har blant annet støpt stålrørspeler som er opp mot 50 meter dype. Armering og støping av så dype peler krever nøyaktighet, og tålmodighet. For å hindre utvasking av betongen på så store dyp benytter vi en AUV betong. AUV står for antiutvasking, og gjør det vanskeligere for betongen å skille seg når den kommer i kontakt med vann. Det har også vært full aktivitet i det som blir kjelleren på det nye museet. Der jobbes det fullt mot støp av bunnplaten i kjelleren. Produksjonen av de prefabrikkerte elementene skjer fortløpende, og det støpes flere i løpet av en arbeidsuke. Det å jobbe med betong er gøy, men også krevende. Det å følge opp alt det overnevnte gjør at jeg og de andre som jobber med betong på dette prosjektet kommuniserer jevnlig, og hjelper hverandre slik at vi får en god flyt i produksjonen. Det som er spesielt viktig er vi bestiller riktig, og at man planlegger leveranser og logistikk så optimalt som mulig .  Det skal sies at det er mange flinke folk på dette prosjektet, og det gjør jobben mye enklere. Nedenfor har jeg tatt noen bilder i løpet av uken som har vært:

bilde 1
På bildet ser man pele-armeringen som er i ferd med å settes i stålrøret ved hjelp av tårnkrana. Armeringskurvene er 12 m lange, noe som betyr at det må rundt 4 armeringskurver ned i en pel. Alle kurvene skjøtes sammen. Etter skjøtingen støpes røret.
bilde 2
Tre av Veidekkes fagarbeidere er klare til støp av 7 prefabrikkerte elementene en tidlig morgen. Fra venstre: Bas Jan Ole Nilssen, Tomasz Klimas, og Fridtjof Daatland.
bilde 3
Storbas Geir Ølstad og Ismet Skoko planlegger noen flytt med tårnkranen i kjelleren.
bilde 4
Stikingsleder Andreas Mendyk har stilt seg opp, og gjør seg klar til å skyte med laseren. “Stikkerteamet” her på prosjektet er flinke, og gjør en strålende jobb.
bilde 5
Mange års erfaring samlet i ett bilde. Bas Steinar Dorgli, Jostein Braaten og Herulf Utti jobber med betong innenfor spunten, som er selve fundamentet til den kommende kjelleren på det nye Munchmuseet.
bilde 6
Andre Myrvold fra Alf Johansen og Adam Braunstein fra Kynningsrud Fundamentering har nettopp montert og ordnet kloa på gravemaskinen. Her poserer de i solskinnet 🙂
bilde 7
Driftleder for grunn Jostein Bakka har mange års erfaring med ulike og kompliserte  grunnarbeider. Her tar han et tak, og hjelper til med å rette opp massene.
bilde 8
Her er Fridtjof Daatland, Tomasz Klimas og Jan Ole Nilssen midt i støpen av de prefabrikkerte elementene. Humøret er på topp!

De kommende ukene skal flere peler støpes, bunnplate i kjelleren skal støpes og enda flere av de prefabrikkerte elementene skal monteres og kompletteres til det som blir den nye kaia i sør enden ut mot Bispevika. Vi satser på godt humør også i de kommende ukene 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *